Dluhové poradenství Samaritán

Dluhové poradenství (2)dluhové poradenství samaritánAdresa  - kontaktní místo služby:

- ORP Otrokovice - tř. T. Bati 1255, 765 02
- ORP Zlín – Bří. Jaroňků 6989, 760 01

Realizace projektu: od 1. 1. 2010

Poslání

Posláním sociální služby Dluhové poradenství Samaritán je zdarma poskytovat odborné rady, pomoc a podporu lidem v nepříznivé sociální situaci související s dluhy.

Jak využít službu

Vždy je potřeba si dopředu domluvit telefonicky termín schůzky. Sociální pracovník si tak na Vás vyhradí čas. Při telefonickém rozhovoru Vám vždy předáme informace o tom, jak dluhové poradenství funguje.

Na první schůzce zmapujeme Vaši situaci a nabídneme možnosti řešení. Pokud máte v pořádku dokumenty, tak si je na první schůzku můžete přinést. Naplánujeme konkrétní postup, jak budeme Vaši situaci řešit. Snažíme se o to, abyste se ve Vaší situaci zorientoval/a se snahou jasně říct, co bude na dalších schůzkách následovat.

Na první schůzce s vámi uzavřeme ústní smlouvu o poskytování sociální služby, službu poskytujeme zdarma.

Na dalších schůzkách již řešíme naplánované kroky a snažíme se, abyste se do budoucna zbavil/a dluhů. Vše se řeší individuálně podle Vaší situace.

Na dluhové poradenství se můžete obracet dlouhodobě. I v případech, kdy je domluven jasný průběh (např. při oddlužení), může nastat nenadálá situace. Nebojte se na nás znovu obrátit. Jsme připraveni pomoci, a to ihned.

Provozní doba:

• Pondělí až pátek od 7:30 do 16:00. Je vhodné se dopředu telefonicky objednat.

Soubory ke stažení:

Otrokovice