Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka je největší dobročinnou sbírkovou akcí v České republice. Do její organizace a průběhu koledování se každoročně zapojí více než 70 tisíc dobrovolníků, kteří do kasiček vyberou desítky milionů korun (v roce 2020 to bylo přes 130 milionů, za celou dobu existence sbírky už 1,5 miliardy korun).

Vykoledované peníze pomohou statisícům lidí v celé české republice. Jak Tříkrálová sbírka pomáhá ve vašem okolí se dozvíte také na našich stránkách.

logo_TKS_modré

Zamyslet se nad sebou, udělat dobrý skutek, otevřít svá srdce a nezištně podpořit ty, kteří potřebují naší pomoc. K tomu vybízí všechny lidi dobré vůle Tříkrálová sbírka, kterou naše charita pořádala již mnoho let.

Tříkrálová sbírka je každoročně využívána na pomoc lidem u nás i v zahraničí a na rozvoj aktivit Charity. Podpořeny jsou projekty z celého spektra cílových skupin, kterým se Charita věnuje.

Celá Tříkrálová sbírka v sobě nese zvláštní kouzlo, které je umocněno skutečností, že koledníci vše dělají bezplatně a dobrovolně, navíc ve svém volném čase. Upřímné poděkování patří všem, kteří jste jakkoliv podpořili charitní dílo.

Děkujeme, že pomáháte s námi! Každá koruna pomáhá.

Přispět je možné také pomocí online platby přes QRkód. Takto zadaná platba do online kasičky poputuje přímo naší Charitě.

QRkód pro platbu online

Jak žádat o přímou pomoc z Tříkrálové sbírky?

U koho?
Ředitel charity, zástupce ředitele, vedoucí sociálních služeb nebo pastorační asistent.

Jakou formu pomoci poskytujeme?
Ve většině případů se jedná o pomoc materiální, pomoc se zajištěním činností, na které žadatel není schopen v nastalé tíživé situaci finančně dosáhnout. Nikdy neposkytujeme přímo finanční hotovost. Pokud je ze strany klienta zájem, můžeme mu nabídnout i další pomoc, kterou můžeme poskytnout v rámci našich charitních služeb.
Na základě poptávané pomoci proběhne u žadatele sociální šetření, kdy je žadatel povinen doložit své příjmy a výdaje, aby tak bylo zcela zřejmé, že na požadovanou pomoc není schopen dosáhnout jakýmkoli jiným způsobem. Na základě výsledků šetření se se žadatelem sepíše formulář o poskytnutí pomoci.

O co můžeme žádat?
Příspěvek na zakoupení zdravotní pomůcky, kompenzační pomůcky, příspěvek na vybavení domácnosti v případě nastalé krizové situace, materiální pomoc dětem v rodinách (např. nákup školních potřeb, zaplacení kroužku, táboru), aj.

Bližší informace:
Jan Žalčík