Z jiných Charit

Sociální práci není vidět, přesto dokáže projasnit životy
16. března 2021 Charita Česká republika

Sociální práci není vidět, přesto dokáže projasnit životy

Dokáží změnit lidské osudy k lepšímu. Sociální pracovníci a s nimi zaměstnanci v sociálních službách dokáží rozmotat problémy společenského vyloučení, domácího násilí, šikany, drog i složitých rodinných vztahů. Poskytují potřebnou podporu, pomoc a péči. Přesto se o nich málo mluví a jejich „neviditelná“ práce nebývá doceněna. Její přínos si proto připomínáme v úterý 16. března 2021, kdy slavíme Světový den sociální práce.

Rok s covidem – Charita stojí po boku nemocnicím a pomáhá zoufalým
8. března 2021 Charita Česká republika

Rok s covidem – Charita stojí po boku nemocnicím a pomáhá zoufalým

Po téměř rok trvající pandemii došlo k situaci, kdy se české nemocnice ocitly na hraně svých kapacit. Mnozí se snaží jejich vyčerpaný personál podpořit a zdravotní sestry z Charity mají vlastní recept, jak přetíženým zdravotníkům odlehčit: stojí nemocničním týmům po boku, pracují takzvaně v druhé linii. Pacienty ihned po hospitalizaci doléčují u nich doma, v rámci domácí zdravotní péče. Až 1 580 charitních sester se ročně postará o více než 47 tisíc pacientů.

Výzva vládě: Charita znovu žádá o nekrácení Evropského sociálního fondu
22. února 2021 Charita Česká republika

Výzva vládě: Charita znovu žádá o nekrácení Evropského sociálního fondu

Vláda České republiky na svém zasedání 22. února 2021 naposledy projedná alokaci ESF+ a návrh Pravidel pro spolufinancování, jak jej předložilo Ministerstvo financí. Nyní je tedy poslední šance její dosavadní rozhodnutí zvrátit. Napsali jsme proto novou výzvu české vládě.

Tříkrálové pokladničky rozpečetěny, vybralo se 80 milionů korun. Děkujeme!
22. února 2021 Charita Česká republika

Tříkrálové pokladničky rozpečetěny, vybralo se 80 milionů korun. Děkujeme!

Příspěvky v pokladničkách Tříkrálové sbírky jsou sečteny a výsledná částka z nich dosáhla celkem 52,3 milionu korun. Dalších téměř 24 milionů přinesla on-line koleda na webových stránkách sbírky a přes 4 miliony doputovaly od štědrých dárců přes DMS. Celkem tak letošní Tříkrálová sbírka přinesla potřebným téměř 80,3 milionu. Koleda ale ještě nekončí, on-line i pomocí DMS lze totiž sbírku podpořit až do konce dubna.

Tříkrálový koncert odvysílá Česká televize bez koledníků v publiku
7. ledna 2021 Charita Česká republika

Tříkrálový koncert odvysílá Česká televize bez koledníků v publiku

Nenechte si ujít letošní Tříkrálový koncert, který bude v mnoha ohledech jiný. Odvysílá ho Česká televize v neděli 10. ledna od 18 hodin v přímém přenosu na programu ČT1. Koncertem provází Martina Kociánová a Jan Čenský, účinkují Alena Antalová, Michal Hrůza s kapelou, Leona Machálková, Pokáč a VOXEL & Spol.