Z jiných Charit

Tříkrálový koncert odvysílá Česká televize bez koledníků v publiku
7. ledna 2021 Charita Česká republika

Tříkrálový koncert odvysílá Česká televize bez koledníků v publiku

Nenechte si ujít letošní Tříkrálový koncert, který bude v mnoha ohledech jiný. Odvysílá ho Česká televize v neděli 10. ledna od 18 hodin v přímém přenosu na programu ČT1. Koncertem provází Martina Kociánová a Jan Čenský, účinkují Alena Antalová, Michal Hrůza s kapelou, Leona Machálková, Pokáč a VOXEL & Spol.

Zapoj se do naší výzvy na Facebooku a „Sdílej dobro!“
3. prosince 2020 Charita Česká republika

Zapoj se do naší výzvy na Facebooku a „Sdílej dobro!“

Dobré skutky nás obklopují na každém kroku. Jsou součástí našich životů a jsou stejně samozřejmé, jako denní světlo a noční tma. Přesto je mnohdy přehlížíme a nevnímáme. Naší pozornosti se většinou dostanou jen ty velké nebo mediálně propagované. Pojďte s námi oslavit Mezinárodní den dobrovilníků, který proběhne 5. prosince a sdílejte svou fotografii na sociálních sítích.

Letošní Sbírka potravin vynesla 440 tun zboží pro potřebné
24. listopadu 2020 Charita Česká republika

Letošní Sbírka potravin vynesla 440 tun zboží pro potřebné

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Celostátní akce Sbírka potravin proběhla ve vybraných prodejnách obchodních řetězců a pokračuje v online obchodech do 1. prosince.

Papež František vyzývá: Podej svou ruku chudákovi!
14. listopadu 2020 Charita Česká republika

Papež František vyzývá: Podej svou ruku chudákovi!

Chudí lidé kolem nás jsou naším svědomím, nepřehlížejme je. Současná epidemie přinesla nová svědectví o tom, jak vnímat starozákonní slova Podej svou ruku chudákovi. Tento biblický citát je výchozím mottem papežova poselství k Světovému dni chudých, který si letos připomínáme 15. listopadu.

Charita pro Libanon: vyhlašujeme sbírku na pomoc Bejrútu
6. srpna 2020 Charita Česká republika

Charita pro Libanon: vyhlašujeme sbírku na pomoc Bejrútu

V reakci na výbuch, který v úterý 4. srpna otřásl libanonským Bejrútem a vyžádal si několik desítek mrtvých a tisíce zraněných, vyhlašuje Charita Česká republika veřejnou sbírku na pomoc lidem postiženým katastrofou. Z krizového fondu jsme prozatím uvolnili částku 300 tisíc Kč na bezprostřední pomoc.