Vyhlášení 1. ročníku výtvarné soutěže:
Pomáháme hliníkem a nápadem

Hliník

Jako jedna z minima organizací v České republice nabízíme možnost sběru hliníku. Hliník je neobnovitelný materiál a v České republice neexistuje nástroj na jeho plnohodnotnou recyklaci. Výroba hliníku má svá rizika pro životní prostředí a je energeticky velmi náročná. Z tohoto důvodu si velmi ceníme naší spolupráce s tlumačovskou firmou Metalšrot a.s., která nasbíraný hliník od nás nejen odkupuje, ale nabízí nám vždy navíc finanční dar v hodnotě odkoupeného množství hliníku.

Do projektu jsou zapojeny základní školy a další organizace ve Zlínském kraji. Velmi si vážíme i jednotlivců, kteří nám vytříděný hliník nosí přímo do Charity a těší nás, že sběratelů stále přibývá.
Finanční dar je vždy určen na konkrétní věc.

Zapojte se také!

Co sbírat?

Nápojové plechovky, použité fólie od jogurtů, termixu, rybích salátů, sýrů, šroubovací uzávěry (nekorunkové) od alko i nealko nápojů, obaly od paštik, tuby od léčiv, folie z čokolád, sprejové nádobky, obaly od čajových svíček, hliníkové nádobí a příbory (např. papiňáky, ešusy, vidličky, lžíce, nikoli však nože), žaluzie, plechy, soudky, konve, stanové konstrukce...

Co nesbírat?

Folie spojené s papírem a plastem (obaly od žvýkaček, vnitřní obal cigaretové krabičky, pytlíky od kávy, polévek, obaly od sušenek, arašídů, mražených krémů, obaly od trvanlivého mléka v krabicích), nádoby nebo jiné předměty kombinované s železnými či jinými prvky, apod.

Pokud máte jakýkoliv dotaz, neváhejte nás kontaktovat  -  fundraising@otrokovice.charita.cz

Hliník