Tříkrálová sbírka stále probíhá, vaše pomoc má své první adresáty!
15. března 2021 Charita Otrokovice

Tříkrálová sbírka stále probíhá, vaše pomoc má své první adresáty!

Může se zdát, že jakmile tři králové opustí naše domovy, končí jejich práce. Ono to tak úplně není. Okolo tříkrálové sbírky je stále rušno. Letošní koledování přineslo spoustu výjimečností například to, že až do konce dubna je možné přispívat do online kasičky na stránkách www.trikralovasbirka.cz

Jedním, nikoliv jediným, úkolem tříkrálové sbírky je pomáhat potřebným z našeho okolí. Proto se hned po sečtení pokladniček rozběhla Přímá pomoc, která má již i konkrétní příběhy.

„V letošním roce jsme již řešili žádost maminky tělesně postiženého syna. Tento její syn je upoutaný na lůžko, je plně odkázán na celodenní péči, např. několikrát denně je připojován na plicní ventilaci. Díky štědrosti dárců jsme mohli přispět na nákup speciálně upraveného kočárku, který mamince umožní syna aspoň na chvíli dostat ven a užít si sluníčka. Také nás oslovila maminka 1,5leté holčičky, která trpí genetickou vadou a je od narození prakticky nepohyblivá, dýchá pomocí plicní ventilace a jídlo dostává pomocí zavedené sondy. Maminka nás požádala o příspěvek na speciální rehabilitace, které její malé dcerce pomáhají k udržení svalové aktivity. Rádi jsme její žádosti vyhověli,“ přibližuje příběhy z Přímé pomoci Jan Žalčík, koordinátor Tříkrálové sbírky v Otrokovicích.

„Oba tyto příběhy nás velmi oslovily, rodiče mají náš hluboký obdiv a jsme rádi, že jsme jim díky štědrosti dárců mohli přinést aspoň trochu radosti a naděje,“ uzavírá Žalčík.

Pokud vy sami znáte někoho z vašeho okolí, kdo potřebuje jakoukoli pomoc, nebojte se nám ozvat.

Děkujeme, že pomáháte s námi!

Další informace pro média:

Vladana Trvajová
Fundraiser