Společně za kvalitní komunikací
29. června 2022 Charita Otrokovice

Společně za kvalitní komunikací

Charita Otrokovice spustila projekt SPOLEČNĚ ZA KVALITNÍ KOMUNIKACÍ. „Cílem projektu je získat dostatek finančních prostředků na nákup nového komunikačního systému sestra- pacient pro Domov pro seniory. Náš Domov má kapacitu 46 lůžek a komunikační systém je velký pomocník pro zdravotní sestry i pečovatelky,“ vysvětluje cíl projektu Ivana Slámečková, vedoucí Domova pro seniory.

Službu Domov pro seniory provozuje Charita Otrokovice již více než 20 let. Posláním Domova pro seniory je poskytnout svým obyvatelům podporu, pomoc a laskavou péči v prostředí, které se co nejvíce přibližuje původnímu domovu. Seniorům tato služba nabízí trvalý pobyt a zajištění stálé pečovatelské a ošetřovatelské pomoci, nabídku aktivního trávení volného času a duchovní podporu podle jejich individuálních potřeb.

Současný komunikační systém byl na našem Domově instalován téměř před 20 lety. Momentálně již není možné dokupovat náhradní díly a systém je již pro užívání nevyhovující. Rádi bychom pořídili nový, moderní systém, který bude vyhovovat požadavkům klientů i personálu,“ vysvětluje Slámečková.

Vzhledem k dobrým zkušenostem a kvalitě byl zvolen systém od firmy ZPT Vigantice. Cena takového zařízení není vůbec nízká. Kalkulace začíná na částce blížící se 1.000.000,-.

Náklady na pořízení komunikačního systému nám nepokryjí žádné dotace, rozhodli jsme se tedy požádat o pomoc firmy a veřejnost. Podpořit projekt „Společně za lepší komunikací“ mohou zájemci přes dárcovský portál https://www.darujme.cz/projekt/1206391,“ doplnila Vladana Trvajová, fundraiserka Charity Otrokovice.

Vladana Trvajová

fundraiser, Půjčovna pomůcek