Naplňte s námi Kontejner pro Haiti

Vyučit se švadlenou, mít lepší garderobu, vybavenou třídu či školní knihovnu, mít čím se ošetřit… Takto a mnohem víc pomůže chudým Haiťanům kontejner s materiální sbírkou, kterou Arcidiecézní charita Olomouc vyšle letos na podzim do Karibiku. Kontejner pro Haiti můžete začít plnit již v těchto dnech. Uvidíme, zda se podaří váhu zásilky posílit na maximálních 14 tun.Sbírka potrvá do 30. září tohoto roku...

Lidé dobré vůle tak do ní mohou přispět školními pomůckami, učebnicemi a knížkami ve francouzštině/ angličtině, židlemi i lavicemi, sportovními, zdravotními a hygienickými potřebami a spoustou dalších věcí. „Budeme rádi také za letní oblečení a obuv, nejrůznější nářadí nebo i moskytiéry, které snižují riziko přenosu malárie. Stěžejní záležitostí je pro nás vybavit šicí dílnu, kterou otevřeli naši spolupracovníci v Gonaïves. Haiťané se mohou na šicích strojích naučit řemeslu, získat tak práci a zároveň začít šít školní uniformy, které jsou pro haitské školáky povinné, přestože spousta jejich rodičů si je nemůže dovolit zaplatit,“ sděluje Klára Lőffelmannová z Arcidiecézní charity Olomouc. Dále zdůrazňuje, že sbírka počítá hlavně se šlapacími šicími stroji, které jsou funkční. Elektrické by nebylo možné v jejich podmínkách zapojit, na Haiti totiž není dostatek přívodu elektřiny.

Arcidiecézní charita Olomouc pomáhá na Haiti už 12 let. Za tu dobu zprostředkovala díky českým dárcům vzdělání víc jak 800 chudých dětí. Na místě zasahovala i bezprostředně po ničivém zemětřesení v roce 2010 a také loni na podzim po hurikánu Matthew, kdy se jí podařilo zajistit nové odolnější plechové střechy pro téměř 40 rodin, také školy a zničené kostely. Opět s pomocí českých dárců.

Lidé z Otrokovic a okolí mohou potřebné věci odevzdat na adrese Charita sv. Anežky Otrokovice, Na Uličce 1617 Otrokovice každý všední den od 8:00 do 18:00 hodin nebo v dalších Charitách v Olomouckém, Zlínském a částech Jihomoravského a Pardubického kraje. Seznam svozových míst a podrobnosti o sbírce se dozvíte na www.haiti.cz. Vaše dotazy zodpoví také osobně zástupce ředitele Mgr. Tomáš Bernatík na tel: 577 112 031, 605 564 936.

Do sbírky je možné přispět i finančně na účet: 43-9935450227/0100 nebo modlitbou.

DĚKUJEME!

Kontejner 1