Fašank 2018 aneb ,,Podšable, podšable“

V úterý 6. února 2018 jsme u nás v Charitním domově již tradičně oslavili „Fašank“.

Zahájili jsme jej v 14 hodin masopustním průvodem masek, který nejdříve navštívil naše obyvatele na pokojích, kteří se z důvodu svého zdravotního stavu nemohli zúčastnit společného posezení v jídelně domova. Nebylo nás mnoho, ale i tak krásná princezna, usměvavý klaun, mourovatá kočička a samozřejmě tradiční medvěd, vytvořili lidem úsměv na tváři a zpříjemnili jim všední den.

Před 15 hodinou se jako obvykle v jídelně Charitního domova začali scházet naši obyvatelé. Každý kdo chtěl, si mohl vzít pestrý klobouček nebo škrabošku, abychom v barevně vyzdobené jídelně plně doplnili atmosféru masopustního veselí.

Posezení jsme zahájili písní : ,, Podšable, podšable, aj podobušky, my šecko bereme aj plané hrušky. Tady nám nedali, tady nám dajú, komára zabili, slaniny majú.‘‘

K poslechu našim obyvatelům hrála ženská skupina „Návraty“ z Tlumačova.

Připravily si pro nás jako vždy velmi originální program tentokrát s názvem : ,,Ve dvou se to lépe táhne.‘‘(Pásmo písní pí Simonové a p. Chladila). Písně doprovázené hrou na klávesy, byly prokládány mluveným slovem ve formě povídání a různých vtipů. Všichni jsme se rádi ke zpěvu připojili.

Po celé odpoledne v jídelně panovala veselá atmosféra, lidé byli spokojeni a po skončení programu si akci velmi chválili.

Text zpracovala : Mgr. Pavla Chladníčková, sociální pracovnice CHD.

P1040948P1040953P1040954P1040963