CESTA ZA POKLADEM ANEB HURÁ PRÁZDNINY!

Terénní služba rodinám s dětmi, uspořádala poslední den školního roku akci pro rodiny, s nimiž spolupracuje. Akce se uskutečnila za finanční podpory KPSS Otrokovice, pracovní skupiny Rodiny s dětmi...

S dětmi a jejich rodiči jsme se spolu sešli u Společenského domu na Baťově, abychom se společně vydali na cestu za pokladem. Cesta vedla přes moravní lávku lesem nahoru na kopec Trestný až ke žlutavskému hřišti. Šlo se po vyznačených fáborcích a vnímavým očím neuniklo několik indicií potřebných k otevření pokladu. Když jsme došli do cíle, děti se rozprchly do všech stran, aby se během chvíle ozval nadšený výkřik: „Máme ho!“ Podle nalezených indicií následovalo skládání hesla potřebného k otevření pokladu. Bystré hlavičky zafungovaly velmi rychle a heslo bylo na světě, znělo: : „Hurá prázdniny!“. Zbývalo jediné – rozbalit poklad a rozdělit si kořist. Tou bylo plno sladkostí a taky pro každého čokoládová medaile. Poté jsme se přesunuli k ohništi, rozdělali oheň a opékali špekáčky, na travnaté ploše hřiště byla stanoviště, kde si děti mohly vyrobit indiánské čelenky, namalovat obličej, zakopat si s balonem a kdo chtěl, mohl jen tak posedět a popovídat si. Na řadu přišlo i překvapení v podobě ukázky výcviku poslušnosti psů. Děti i rodiče se mohli dotazovat na to, jak se k pejskovi chovat, co znamená pořídit si pejska atd. Bylo to moc fajn odpoledne, které udělalo radost 9 rodinám (cca celkem 35 osob).

Terénní služba rodinám s dětmi, je poskytována za finanční podpory Operačního programu Zaměstnanost a Zlínského kraje.

Autor: Jan Žalčík a kolektiv TSR

zk_znacka_RGBlogo mesta barevneEU -sociální fond logo1